miercuri, 9 iunie 2010

stiinta si simbol

Ştiinţa contemporană ne uimeşte prin redescoperirea efectelor folosirii unor simboluri.
Un studiu efectuat de cercetătorii ruşi a arătat că atunci când oamenii fac semnul crucii şi practica rugăciunea se purifica şi se vindecă mai repede. Fiziciana Angelina Malahovska a dovedit experimental minunile înfăptuite de semnul crucii şi de rugăciuni. “Când mâncarea este însemnată cu semnul crucii aceasta este purificată în mod real, imediat. Aceasta este o mare minune, care se întâmplă zi de zi”, afirma Malahovska. Studiul a fost efectuat de-a lungul a aproape zece ani, cu binecuvântarea Bisericii Ortodoxe Ruse.
Astfel, cercetătorii au verificat efectul rugăciunii “Tatăl Nostru” şi al semnului ortodox al Sf. Cruci făcute asupra bacteriilor patogene. În acest sens, au fost prelevate probe de apă din: fântâni, râuri şi lacuri şi toate conţineau stafilococul auriu.
Studiul a dovedit că, dacă se rosteşte rugăciunea “Tatăl Nostru” şi se face semnul Sf. Cruci peste probele de apă, numărul bacteriilor periculoase scade de şapte, zece, sute şi chiar mii de ori. Rugăciunea a fost rostită atât de credincioşi, cât şi de necredincioşi.
De asemenea, s-a dovedit că persoanele bolnave, după ce au practicat frecvent rugăciunea, au început să se simtă mai bine. Însă, dacă semnul Sf. Cruci este făcut neglijent, de exemplu cu cele trei degete unite incorect, sau duse în afara locurilor corecte (mijlocul frunţii, centrul plexului solar şi cavităţile umerilor drept şi stâng), rezultatul pozitiv este redus sau chiar nu există.- Sursa: www.libertatea.ro
Ce putem spune? Simbolul folosit corect în plan fizic are o eficienţă nebănuită şi copleşitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu