luni, 11 iulie 2011

Legenda Rudraksha-ei- traditia hindusa








Textele Vedice ne vorbesc despre diferite cirsumstante prin care au fost create fructele Rudra.
Personajul principal şi unificator al tuturor poveştilor este Shiva, Eternul Masculin, dar şi puterea Dumnezeiasca a eternului ciclu al Creaţiei, Menţinerii si distrugerii.
Rudra este unul din numele sub care este cunoscut Shiva. Shiva Purana ne spune că, la un moment dat Shiva a intrat, pentru o perioada lunga de timp, in meditatie profunda pentru a amplifica bunastarea tuturor fiintelor vii. Dupa ce a revenit din starea de meditatie, ochii i-au lacrimat iar lacrimele au coborat pe pamant, luand forma unor seminte care mai tarziu au dat nastere copacului Rudraksha.
O altă povestire ne spune despre un demon numit TripuraSur care ajunsese să fie atât de puternic încât toti zeii se temeau de puterea lui. Acest demon işi folosea intr-un mod malefic puterea, chinuind fiintele nevinovate. Zeii au cerut ajutorul lui Shiva pentru a opri răul şi suferinţa provocate de acest demon. Shiva a decis, pentru a nimici demonul, să folosească cea mai puternica si distructiva arma a sa, Aaghor. Gândindu-se la ce efecte devastatoare va genera acestă armă, Shiva a fost cuprins de compasiune şi lacrimi, care se curgeau şuvoi din ochii lui şi care cădeau pe pământ. Mama natura a invelit aceste lacrimi, iar acestea, mai tarziu, au dat nastere la pomul numit Rudraksha.
O alta povestire spune că atunci când Shiva a iesit din meditatie i se scurgeau lacrimi din ochi, realizand cat de multa suferinta exista in lume. Lacrimile lui, odata ajunse pe pamant lacrimile au germinat in niste seminte magice ce au dat nastere arborelui numit Rudraksha. Se mai spune că semintele de Rudraksha contin toate secretele evolutiei cosmice.
Întotdeauna, Zeul Shiva este infatisat simbolic ca purtând rozarii din fructe de Rudraksha la gat, maini si picioare. Din acest simbolism provin toate semnificatiile religioase, spirituale, medicinale si metafizice ale Rudraksh-ei, prin aceasta subintelegandu-se contributia lor pe calea iluminarii si eliberarii spirituale.
După ce au fost scrise aceste povestiri, toti yoghinii devotati lui Shiva au inceput să poarte aceste rozarii. Scrierile hinduse - Shivamaha Purana, Shreemaddevibhagwat, Padma Purana, Linga Purana, Ashtamalikopnishad, Nirnayasindhoo, Mantramaharnava, Mahakaal Sanmhita, Rudrakshajabalopnishad, Vrihajjabalopnishad, Shivaswarodaya si Sarvollastantra ne dezvaluie cum Shiva a trecut peste limitările castelor şi a binecuvantat pe toti membrii tuturor castelor, dăruindu-le aceste mărgele pentru a fi purtate in scopul obţinerii bunăstării materiale şi spirituale. Există credinţa, de asemenea, în faptul că dacă o persoană întâlneste moartea in timp ce poarta aceste mărgele, din seminte de Rudraksha, el sau ea va atinge în mod sigur starea de eliberare spirituală de toate pacatele de care era legat pana atunci.
În anii 1960, proprietatile margelelor de Rudraksha au fost evidentiate de catre un grup de cercetatori condus de Dr. Subas Rai, doctor la Institutului Tehnologic din cadrul Universitatii din Benares – India. Studiile doctorului Rai au demonstrat, asa cum este menţionat si in vechile scripturi, că fructele de Rudraksha posedă puternice proprietati electromagnetice, paramagnetice si inductive, de aici provenind puterea lor vindecătoare.

Proprietatile biomedicale ale Rudraks-ei
Proprietati electrice – Capacitatea de a emite fine impulsuri electrice şi vibratii inductive si proprietatea de a se comporta ca un dielectric (condensator), adica este capabila sa inmagazineze energie electrica.
In cadrul corpului uman, sistemele nervoase: central, autonom, simpatic si parasimatic pot fi considerate un circuit bio-electric foarte complex.
Sângele este constant pompat de inima, circulatia sangelui are loc in vasele sanguine, transmiterea impulsurilor in cadrul celor 5 simturi, continua miscare a neuronilor si a neurotransmitatorilor din creier si din sistemul nervos cerebral, genereaza impulsuri electrice. Acest fenomen poarta numele de Bioelectricitate. Cursul curentului bioelectric faciliteaza transmiterea informatiilor din creier spre diferite parti ale corpului si inapoi. Tot ceea ce percepem cu ajutorul simturilor fizice depinde de curgerea subtila a curentului bioelectric. Aceasta curgere este posibila datorita polarizarii diferite a partilor corpului si a diferitelor nivele energetice. Atata timp cat curgerea energiei bioelectrice este libera si constanta corpul functioneaza normal si avem senzatia de bine, de control.
Exista si un al treile element pe langa circuitele electrice ale corpului si creierului, mintea. Orice activitate care produce stress sau neadaptare poate dezechilibra functionarea normala al circuitului bioelectric fizic si mental.
Rozariile de Rudraksa se comportă ca o ancora de stabilizare a campului bioelectric al corpului uman. Proprietatile bilelor de Rudraksha se pot fi regăsi în cele ce urmează:
1) Rezistenta electrica – bilele de Rudraksha au o anumita capacitate de rezistenţă electrică în functie de numarul de Mukhi sau fatete. Aceasta rezistenta este masurata in Ohmi. Cand aceste bile opun rezistenta impulsurilor biolelectrice din corp, o intensitate specifica a curentului este generată in functie de factorul de rezistenta. Aceasta actioneaza la unison cu bataile inimii, dinamizandu-le si trimitand impulsuri specifice catre creier. Aceste impulsuri stimuleaza anumite componente chimice ale creierului, in acest mod facandu-ne sa ne simtim mai bine, mai increzatori, mai echilibrati si mai plini de energie.
2) Proprietatile dielectrice (de condensare) – bilele de Rudraksha au proprietatea de a inmagazina energie electrica. Aceasta capacitate are rolul de a stabiliza si echilibra curentul bioelectric al corpului uman si este de foarte mare ajutor in controlarea hiperactivitatii, palpitatiilor si in reglarea batailor inimii. Datorita stresului cauzat de activitatile intense, inima bate mai tare, iar activitatea hormonilor si a sistemului nervos creste. Ca rezultat, magnitudinea campului bioelectric creste. Rudraksha are rolul de a inmagazina energie bioelectrica in exces, readucand astfel activitatea bioelectrica la normal.
3) Proprietatile inductive – bilele de Rudraksha au proprietati magnetice permanente. Prin observare s-a constatat ca acestea emit vibratii de inductie cu diferite frecvente masurate in Henry (volt secunda/amper). Aceste este cel mai probabil motivul pentru care oamenii au constata o stare de bine chiar si atunci cand bilele de Rudraksha nu le ating pielea.
4) Proprietatile magnetice – bilele de Rudraksha au atât proprietati paramagnetice cât si diamagnetice. Suntem constienti de puterea vindecatoare a magnetilor, deoarece vindecarea cu ajutorul magnetilor a devenit foarte cunoscuta in perioada contemporană, iar toti cei care au ajuns sa foloseasca magnetii pentru a se vindeca s-au bucurat de proprietatile lor profund benefice. Bilele de Rudraksha detin majoritatea proprietatilor magnetilor dar sunt incomparabile cu magneţii, într-un singur aspect, îşi modifică singur polaritatea sau proprietatea polaritatii dinamice.
Adesea, experimentăm o stare de disconfort datorita proastei circulatii a sângelui. Fiecare celula din sange împreună cu venele si arterele sunt incarcate pozitiv sau negativ. Magnetii, la randul lor, sunt bipolari având un plus si un minus. Când magnetii sunt pozitionati pe diferite parti ale corpului, polii opusi ai magnetilor si cei ai celuleor sunt atrasi în acele direcţi, astfel se creaza o expansiune a vaselor. Arterele si venele se dilata si faciliteaza trecerea libera a fluxului sanguin. Atunci cand exista un flux sanguin continuu si curat, majoritatea problemelor de sanatate vor trece de la sine în mod automat iar noi vom avea o stare de rejuvenare, de bine.
La magneti polaritatile sunt fixe. Cand magnetii sunt pozitionati pe diferite parti ale corpului deblocheaza numai anumite portiuni ale venelor si arterelor unde exista o polaritate potrivita, de aici înţelegând că o vindecare si o incarcare completa la nivelul sangelui nu poate avea loc. Chiar si asa ne vom simti bine datorita procesului de vindecare, dar este bine cu toate aceste putem merge si mai departe prin utilizarea bilelor de Rudraksha.

Proprietatea polaritatii dinamice – Rudraksha are capacitatea de a-si schimba polaritatea. Aceasta proprietate miraculoasa este numita Diamagnetism. Diamagnetismul este termenul definit prin proprietatea oricarui material de a avea proprietati magnetice temporare in prezenta unui camp magnetic extern. Polaritatea sarcinii induse este opusa celei induse de campul magnetic extern. Circulatia sanguina si si ritmul cardiac induc in mod automat un camp magnetic in jurul corpului, cu precadere in zona inimii. Bioelectricitatea da nastere biomagnetismului in functie de polaritatea indusa de campul magnetic. Bilele de Rudraksha isi creaza polaritatea care este opusa polaritatii campului inductoriu. Ca rezultat vasodilatatia arteriala si venoasa este mult mai mare si mai extinsa decat in cazul magnetilor obisnuiti. Multe scrieri mentioneaza de puternice proprietati gereatrice ale bilelor de Rudraksha. Acest fapt este datorat in principal diamagnetismului, proprietatile vindecatoare ale bilelor de Rudraksha fiind cu mult superioare decat cele ale magnetilor.

Rudraksha si Astrologia
In concordanta cu spusele yoghinilor si astrologilor, bilele de Rudraksha deţin influente profund benefice deoarece anuleaza rezonantele negative ale planetelor, adică ale aspectelor planetare neamornioase din astrogramă. De obicei, pietrele pretioase si semipretioase sunt folosite în astrologia esoterica pentru a anula efectele planetare nefaste, iar daca nici acestea nu au efect este mai mult decat recomandat sa purtam colierele de Rudraksha. In acesta caz nu se va produce doar o anulare a efectelor planetare nefaste ci vom deveni adoratorii preferati ai lui Shiva.
Rudraksha cu 5 fatete (mukhi) il reprezinta pe Rudra Kalagni, iar Jabaloupanishad le infatiseaza ca fiind reprezentarea unui aspect al Zeului Brahma.
Aceasta forma de Rudraksha este des folosita şi apreciată de catre persoanele care vor să se descopere pe sine, care vor sa-si reveleze Sinele Suprem Atman.
Rudraksha cu 5 fatete, mukhi, este de obicei folosita in coliere de cate 108 bile care sunt purtate pe corp si cu care sunt rostite mantre si rugaciuni. Are efect asupra chakrelor principale si aduce pace si sanatate. Anuleaza efectele negative ale aspectîrii planetei Jupiter.
Rudraksha cu 5 fatete, mukhi, regleaza tensiunea si vindeca afectiunile cardiace vindecă afectiunile ficatului, diabetul, obezitatea, problemele digestive, lenea si problemele de la nivelul soldurilor si picioarelor.
Se spune ca daca o persoana lasa 3 bile de Rudraksha intr-un pahar cu apa pana dimineata, dupa care bea apa pe stomacul gol, se va vindeca de orice problema legata de tensiunea arteriala.

Asocieri
Simbol: Shiva
Planeta guvernatoare: Jupiter
Recamandata pentru: maduva osoasa, ficat, rinichi, picioare, coapse, urechi, obezitate si diabet.
Mantra asociata: Om Hreem Namah, Om Namah Shivaya
Ritual de încărcare: Şiragul de Rudraksha se va pune la gât, în mod ritualic, după ce, în prealabil, a fost atins de statuia lui Shiva Nataraja sau de reprezentarea simbolică a lui Shiva Linga, într-o stare de interiorizare profundă în care se va emite mantra prezentată anterior.


Cine doreste sa achizitioneze poate suna la - 0745310844 sau 0727673787, de unde va primi si alte detalii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu