sâmbătă, 30 iulie 2011

INOROGUL - ipedia.ro





Inorogul, denumit licorna sau unicorn este un animal mitologic puternic, salbatic si fioros. Inorogul este reprezentat de un cal alb avand un corn in mijlocul fruntii. Unele legende descriu cornul unicornului ca avand puteri magice: da viata, indeparteaza raul sau vindeca bolile.
Plinius, biologul roman il descria ca avand corpul unui cal, capul unei caprioare, picoarele unui elefant, coada unui porc si ca avand un corn negru in centru fruntii.
Origine:
Inorogul este un monstru fantastic, prezent atat in mitologia estica cat si in cea vestica.
Zoologii din ziua de azi au demonstrat ca inorogul nu a existat niciodata desi exista multe animale ce au pe cap protuberante osoase ce semana mai mult sau mai putin cu un corn ceea ce ar fi putut alimenta legenda inorogului. Rinocerii si girafele au un astfel de corn.
Unii cred ca narvalii ar sta la baza legendei inorogului. Narvalul este un mamifer cetaceu asemanator cu delfinul care are un corn foarte lung ce porneste din mijlocul fruntii.
Un alt animal de la care ar fi putut porni aceasta legenda ar putea fi, Oryx-ul, antilopa desertului care are si ea un corn ce porneste din centrul fruntii.
Puteri: Se spune ca numai o virgina goala putea prinde frumosul inorog. Acesta, fiind atras de puritatea ei, isi odihnea capul in poala ei. In timp ce dormea, un vanator il putea prinde. Daca totusi fata nu era pura, inorogul o omora.
Daca beai din cornul unui inorog erai protejat de orice otrava.
Simbol: Culoarea sa alba e simbolul puritatii, castitatii si virginitatii.

Animal fabulos al carui corn divin neutralizeaza actiunile malefice si otrava, separa apele poluate si are misterioasa putere de a detecta ceea ce este impur, chiar si cea mai mica alterare a stralucirii diamantului.
Un dicton popular ii subliniaza valoare de talisman : cand se arata inorogul diavolul dispare.
Denumirea de Inorog a fost impusa in literatura noastra de Dimitrie Cantemir prin opera sa “Istorie Ieroglifica“. Inorogul este o denumire slava. Alte sinonime cunoscute sunt : unicorn, licorn (din latinescul unicornis). Prin influenta franceza a intrat in vocabularul nostru si un feminin : licorna.
Mitul european al “Inorogului“ a fost sustinut mai ales de credinta evului mediu. Acest mit a atins apogeul in romanele cavaleresti ale evului mediu.
In mitologie “Inorogul“ are infatisarea unui cal alb ca neaua purtand in mijlocul fruntii un corn lung, subtire si spiralat alb impletit cu negru. Padurea in care traieste el se bucura de vara vesnica. Doar o fecioara il poate prinde si imblanzi. Alegoria invaluie un ceremonial care se desfasoara in padure, fara indoiala in preajma monumentelor megalitice : capturarea unei forte cosmice aflata sub semnul sagetatorului care se incorpora intr-o fecioara-medium. Aceasta devenea sufletul unui ordin cavaleresc. O tapiserie din secolul XV “Dama a la lincorn“ relateaza, prin imagini, reincarnarea intr-o fecioara a acestei forte invincibile.
Simbolul calului celest este asociat cu cel al leului “inima cerului“. Licorna trebuie inteleasa ca o forta emisa de constelatia leului si reflectata de cea a sagetatorului. Jeanne D'Arc este considerata a fi una din incarnarile acestei forte. Inorogul medieval este un simbol al puterii dar si al evenimentelor faste, al puritatii. In China veche este emblema imparateasca si simbolizeaza virtutile imparatesti. De bun augur si justitiar totodata, inorogul ii pedepseste pe cei vinovati lovindu-i cu cornul. Inorogul prin cornul din frunte simbolizeaza si sageata spirituala, raza solara, sabia lui Dumnezeu, revelatia divina, patrunderea luminii divine in fiinte.
In iconografia crestina, inorogul reprezinta fecioara asupra careia pogoara Sfantul Duh. In evul mediu devine chiar simbolul incarnarii verbului divin in sanul Fecioarei Maria. Alchimistii vad in Inorog o imagine a hermafroditului care, insa, in loc sa cuprinda ambele sexe, transcede sexualitatea.
“Astfel de fiinte renunta la dragoste din devotament fata de dragoste pentru a o salva de ineluctibila stingere“, Yves Bergen. “Sa moara dragostea ca sa poata trai dragostea“ evoca ideea sublimarii miraculoase a vietii carnale si forta supranaturala care emana din ceea ce este bun. Mitul inorogului reprezinta fascinatia pe care puritatea continua sa o exercite chiar si asupra celor mai corpute inimi.
Se spune ca primul care ar fi vazut un inorog ar fi fost chiar Adam, in gradina Edenului. Desi nimeni nu a mai vazut unicorni de cateva secole incoace, totusi credinta lor este larg raspandita in lume. Pentru unii, faptul ca nu au mai fost vazuti nu face decat sa le sporeasca misterul, in timp ce altii cred ca inorogii inca mai exista in regiuni extrem de indepartate, putand fi vazuti numai de catre oamenii de o virtute si curatenie a sufletului exceptionale.
In mitologia chineza, unicornul era un animal benefic ce venea printre oameni doar cu misiuni importante. Aparitia sa era vazuta ca un semn bun, iar faptul ca nu a mai fost vazut de multe secole arata ca traim intr-o epoca in decadere. El va reaparea atunci cand va veni timpul si cand bunatatea va domni din nou printre oameni. Numele chinez al inorogului Ki Lin este similar cu Yin Yang.
Se spune ca unul dintre primii inorogi i-a relevat imparatului Fu His secretele scrierii, cu mai bine de 5000 de ani in urma. Chinezii credeau de asemenea ca inorogii pot prezice nasterea sau moartea unor oameni deosebiti precum inteleptul Confucius. In anul 551 i.e.n. mama lui Confucius fiind insarcinata a intalnit in padure un inorog care i-a dat o bucata de jad si si-a culcat capul in poala ei. Ea a stiut atunci ca acesta era un semn de la zei. Pe jad era o incriptie in care se vorbea despre marea intelepciune de care va da dovada fiul ei. Confucius a fost intr-adevar cel mai respectat filosof chinez. La batranete, se spune ca a vazut si el un inorog intelegand astfel ca i se apropie sfarsitul.
In Geneza se spune ca Dumnezeu I-a dat lui Adam sarcina sa dea nume la tot ce il inconjoara. In unele traduceri ale Bibliei, inorogul a fost primul animal pe care Adam l-a numit, ridicandu-l astfel deasupra tuturor animalelor din lume. Atunci cand Adam si Eva au parasit paradisul, inorogul a mers cu ei devenind astfel un simbol al castitatii si puritatii.
Exista in vechiul testament sapte referiri la unicorn, desi acum exista discutii referitoare la aceasta. Si Talmudul face referire la el. De-a lungul istoriei, biserica a ajuns sa interpreteze inorogul in diferite feluri. In epoca medievala el a devenit chiar simbolul lui Hristos, cornul sau simbolizand uniunea dintre Isus si Dumnezeu Tatal. Faptul ca apare in Biblie inseamna ca nici un crestin adevarat nu se putea indoi de existenta sa. Licorna apare in unele planse din tratatele alchimice. Acest animal fabulos, al carui simbolism este in legatura cu cel de-al treilea ochi si cu Nirvana, cu reintoarcerea la Unitate, era destinat sa le indice initiatilor occidentali calea catre aurul filosofal, si anume transmutatia interioara care are loc in procesul reconstruirii androginului primordial.
Inorogul simbolizeaza prin cornul sau unic din mijlocul fruntii sageata spirituala, raza solara, sabia divina a discernamantului, revelatia patrunderii spiritului in natura, dar si o punte intre lumi. El reuneste in sine cele doua polaritati sexuale si le transcede, de unde ideea de puritate si de virginitate. Inorogul evoca intotdeauna ideea unei sublimari miraculoase a vietii carnale si a fortei supranaturale care emana din ceea ce este pur. Cornul sau are virtuti magice : decanteaza apele poluate, vindeca boli, detecteaza si anihileaza otravurile si nu poate fi atins decat de catre o fecioara. La British Museum din Londra, exista un corn, despre care se spune ca ar fi de unicorn si pe care oamenii de stiinta nu au primit permisiunea sa il studieze (cel putin nu oficial).
Se spune ca Inorogul se va intoarce. Aceasta poate fi doar o metafora a ceea ce oamenii cauta azstazi : adevarul, puritatea si iubirea care s-au pierdut in umbra tehnologiei. Pentru a gasi Inorogul asa cum l-au gasit stramosii nostri trebuie sa ne intoarcem la ceea ce am invatat, sa renuntam la orgoliul nostru de a stapani natura. Doar atunci il vom gasi, la fel ca si pe celelalte fapturi extraordinare din noi ce abia asteapta sa poate umbla iarasi fara frica prin lume...

Inorogul este reprezentat ca un cal alb având un corn în mijlocul frunţii. Legendele descriu acest corn ca având puteri miraculoase: vindecă bolile, curăţă răul, dă viaţă.
Unicornul sau inorogul a reprezentat, de-a lungul secolelor, un subiect in jurul caruia s-au iscat numeroase legende. Scrierile lui Aristotel, Gingis Han, Saint Thomas sau Saint Gregory reflecta faptul ca acestia considerau unicornul drept o creatura foarte reala. Dictionarul explicativ Webster defineste unicornul ca "un animal mitic in general descris ca avand corpul si capul unui cal, picioarele din spate ale unui cerb, coada unui leu, cu un corn in mijlocul fruntii".
Inorogul este un animal fantastic, intalnit in mitologia orientala. Apar descrieri despre el in multe basme, tarot, istoria artei, ocupand un loc de seama in folclorul tuturor popoarelor. Se intalneste sub urmatoarele denumiri: Ekasringa, Kirtnasari, Cartazon, Kirin, Wahid şi Karn, Abou Quarn, Kartkdann, etc. Se vede faptul ca un mare numar din cuvintele care denumesc inorogul au aceeasi radacina krn. Aceasta serie de consoane este expresia cea mai inalta a luminii, fiind legata de numele Kronos - Parintele Timpului si al Epocii de Aur şi Apollon Karneiros - splendida stralucire a soarelui. Kronos sau Saturn corespunde celei mai inalte sfere planetare, celui de-al saptelea cer din traditia indiana.
In Asia, el este numit „animalul de zapada” si ia forma unei capre de angora cu un singur corn. Chinezii credeau ca acest animal avea corpul unei caprioare, copitele unui cal si coada unui bou, numindu-l "k'i-lin". Pentru ei, unicornul reprezenta intelepciunea. De-a lungul timpului, insa, aparitia unicornului a reprezentat un fel de avertisment pentru oameni. Un grup de luptatori ai lui Gingis Han au raportat ca au vazut un inorog, ceea ce a insemnat un semnal pentru oprirea razboiului. Dupa aceasta instiintare, Mongolia a incetat planurile de batalie. In mitologia chineza, unicornul era un animal care venea printre oameni numai cu misiuni importante. Vocea sa era deosebit de frumoasa si se asemana cu clinchetul armonios al clopoteilor. Blandetea lui era atat de mare incat isi ridica picioarele foarte sus pentru a evita sa calce pe orice vietuitoare. Unicornul era foarte puternic, un conducator in randul animalelor. Cu toate acestea, el traia singur si se credea ca este imposibil de prins. Aparitia sa era interpretata ca un semn bun, iar faptul ca nu a mai fost vazut de secole inseamna ca traim intr-o epoca necurata. Unicornul va aparea din nou la momentul potrivit, cand bunatatea va domni iarasi. Oamenii cred ca unul dintre primii inorogi a aparut in urma cu 5.000 de ani, iar acesta i-a divulgat imparatului Fu His secretele limbii scrise. Apoi, in anul 2697 inainte de Hristos, un alt unicorn a aparut in gradina primului stramos al poporului chinez, imparatul Galben sau Huang Di. De aceea, acest fapt a fost vazut de imparat ca un semn ca regatul sau va dainui si ca va fi pasnic. Doi unicorni au trait in timpul domniei imparatului Yao, al patrulea din cei cinci imparati care au condus tara in urma cu 4.000 de ani.
Istoricii bisericesti au gasit picturi care Il infatiseaza pe Dumnezeu dand nume animalelor, iar in fruntea tuturor perechilor de animale se afla un inorog. In Bibliile ilustrate, acest animal misterios apare intre Adam si Eva, iar cornul sau este indreptat catre arborele Binelui si Raului. Se spune ca inorogul isi datoreaza forta miraculoasa unei calatorii pe care o face o data pe an spre gradina apelor Paradisului, unde consuma plante magice, datatoare de viata. Sfantul Ambrozie spunea ca „originea unui unicorn este un mister asemeni nasterii lui Iisus”. Pe timpul Potopului el a fost cel care a salvat Arca, legand-o si tragand-o cu cornul sau imens, salvand umanitatea, animalele si plantele de la o distrugere totala.
Unicornul este intalnit si in izvoarele istorice ale Greciei. Prima descriere a unicornului apare la medicul grec Ctesias din Cnidas, care a plecat sa viziteze curtea regelui Darius al II-lea al Persiei. La intoarcere, el a scris lucrarile Istoria Persiei si Indica, in care vorbeste despre unicorn, confundandu-l cu magarul salbatic. Iata ce scrie Ctesias despre unicorni: “…magari salbatici, la fel de mari cum sunt caii, sau chiar mai mari. Corpul lor este alb, capul rosu-inchis, iar ochii albastru-inchis. Ei au un corn in mijlocul fruntii, de circa un cubit lungime [45 cm ]; baza cornului este imaculat de albă…partea de sus ascutita si stacojie, iar portiunea de mijloc e neagra. Cei care beau din aceste coarne, transformate in pahare, nu se vor imbolnavi, se spune, nici de convulsii, nici de boli care sa-i doboare de pe picioare. Acest animal este extrem de iute si de puternic, asa incat nici un animal, nici cal, nici altul, nu il poate ajunge. Exista o singura cale de a il captura, nu prin vanatoare, ci in felul urmator: cand isi conduce manjii la pascut, si este impresurat de calareti, el refuza sa fuga, protejandu-si in acest fel manzul. El se lupta cu varful cornului: loveste, musca si da cu o forta cumplita, atat in cai cat si in oameni: dar cade sub loviturile sagetilor si ale sulitelor, pentru ca nu poate fi capturat viu.”. La muzeul Pince din Angers exista un vas, din secolul al IV-lea i.d.C., decorat cu un inorog si o urna pe care e pictat un taur cu un singur corn. Astfel de animale apar si pe anumite monede grecesti. Se spune ca regele Pericle a primit in dar un inorog crescut de un pastor din nordul tarii. Fiind atat de rar in acele tinuturi, animalul a devenit ajutorul cel mai de pret al regelui atunci cand pleca la vanatoare sau la razboaie. In tinuturile asiatice, locuitorii pretind ca fapturile cu un singur corn sunt destul de raspandite. Parintele Huc afirma faptul ca inorogul a existat cu adevarat in Tibet.
Nu se stie cu siguranta daca inorogul a existat sau nu, dar povesiri despre el au existat in toate colturile lumii. Unele povesti vorbesc despre unicorn ca despre o fiinta cu puteri miraculoase, invizibila si cu posibilitatea de a se ascunde de privirea oamenilor, disparand ca prin minune in padurile intunecoase. In epoca medievala, inorogul este reprezentarea puterii, dar şi a purităţii. Prin cornul sau unic, inorogul reprezinta sageata dreptatii, raza solara, sabia lui Dumnezeu.
Unicornul este in general o fiinta singuratica, desi unele basme vorbesc despre grupuri de inorogi care alearga impreuna si se adapa din raurile involburate ale padurilor.
Alte povesti ne asigura ca inorogii se nasc din valurile marii si ies adesea sa alerge si sa se joace pe plaja insorita. In legendele arabe, unicornul apare din mijlocul nisipurilor desertului si se apropie doar de copiii singuri, adoarme o vreme langa ei si apoi dispare din nou.

vineri, 22 iulie 2011

Bazele artei obiective




Totul este semn. A trece de la semn la lucrul semnificat înseamnă a pătrunde în profunzimile tainice ale lumii, care îl revelează pe Dumnezeu. Andre Malraux

Arta obiectivă o poveste? Care este cheia cu care putem intra pe uşa artei obiective şi să o aducem pe scenele noastre, dar şi în viaţa noastră, pentru că ... viaţa este cea mai mare scenă a noastră şi obiectivitatea în viaţă. Dacă totul este semn, ne putem întreba care sunt semnele care ne conduc către viaţa divină, arta divină, tot ceea ce este divin în general?
Arta comtemporană, ca şi viaţa omului sunt într-un punct de răscruce. Poate că e timpul să vedem şi să revedem viaţa noastră începând cu tot ceea ce este mic şi neînsemnat, pentru ca apoi să putem construi cu adevărat.

SIMBOLUL
Ne-am dezobişnuit să acordăm o mare importanţă lucrurilor mici, simple şi de aceea, uneori nu vedem că lucrurile mici sunt la baza celor mari şi adevărata esenţă înseamnă simplitate.
Simbolul, un element mic şi aparent este marea cheie şi marea poartă de intrare în lumea artei obiective. De ce? Pentru că ne arată cheia către esenţă, pentru că este chiar o cheie ce ne deschide lumea esenţelor, dar este necesar să reînvăţăm să folosim şi să revalorizăm simbolurile şi acesta poate fi primul pas spre reintegrarea în sacru. Dar pentru moment să nu folosim cuvinte mari.
Ne aducem aminte că am început să cunoaştem învăţând alfabetul, cifrele şi operaţiile aritmetice de bază. Ne maturizăm, realizăm lucrurindin ce în ce mai complicate şi uitâm că am pornit de la … semne. Elaborăm teorii complicate, dar uităm că numerele nu sunt doar speculaţii ci sunt energii şi încurajăm spiritismul de genul … 13 e număr cu ghinion.
Atât în artă cât şi în viaţa cotidiană este necesar să revalorizăm simbolul şi să vedem în el poarta de acces către univers.
Oare, Simbolul este cheia care ne duce către univers? Oare cum un lucru atât de mic şi aparent neînsemnat poate face lucruri atât de mari? Să vedem ce este acest simbol şi de ce îi acordăm o atât de mare importanţă.
Specialiştii în publicitate, artiştii, dansatorii, etc. pot accesa nivelul emoţional al fiinţelor umane în forme calme şi raţionale, iar aceasta se poate realiza într-un mod foarte simplu prin folosirea simbolurilor.
O manifestare artistică este eficientă atunci când există o înţelegere clară, din partea tuturor celor implicaţi, a naturii simbolurilor folosite şi a legăturii acestora cu aspectele simbolizate, sau altfel spus o iniţiere în semnificaţia simbolului şi natura acestuia.
Termenul Simbol (lat.symbolum sau grec. σύμβολον înseamnă reprezentare) simbolul poate fi o emblemă, o imagine ce poate fi asociat cu câteva cuvinte sau prescurtări, cu care se asociază elementul pe care-l reprezintă. Un semn este o materialitate pe care o percepem cu ajutorul unuia sau mai multor simţuri. El poate fi văzut, auzit, mirosit, atins sau chiar gustat.
SEMIÓTICĂ f. Ştiinţă care se ocupă cu studiul general al semnelor şi al sistemelor de semne. Nivelul logic(cel al cuvintelor)reprezintă doar 7% din totalul actului de comunicare;38% are loc la nivel paraverbal si 55%la nivel nonverbal. Utilizarea unor semne are rolul, în viaţa cotidiană, de a simplifica/suplini o comunicare verbala sau de a sugera informaţie complexa in cod vizual. Sigur, semiotica nu se reduce doar la perceptie vizuala, iar peste 80% din semne, deşi sunt percepute la nivel ocular, impresionează direct subconştientul şi conduc la o înţelegere superioară şi clară a mesajului transmis.

În semiotică, a reprezenta înseamna a stabili o legătura între ceea ce reprezentăm şi ceea ce facem. Structura ordinii simbolice canalizează şi modelează formarea socială şi psihică a subiectului individual şi, din această perspectiva, putem spune că limbajul, în sensul larg al ordinii simbolice, ne vorbeşte. Simbolurile sunt chei fundamentale şi precise de înţelegere şi de influenţare a caracterului uman.

Simbolurile se află în centrul atenţiei noastre, ele fiind chiar inima vieţii imaginative, deoarece ele dezvăluie secretele inconştientului, subconştientului şi supraconştientului punând în mişcare resorturile cele mai ascunse ale fiinţei noastre şi oferind noi perspective asupra necunoscutului şi infinitului.
Omul, în fiecare clipă a existenţei sale, prin felul său de a vorbi, de a se mişca sau de a visa se foloseşte fără ştirea sa de simboluri. Simbolurile conferă concreteţe dorinţelor, ele declanşând anumite acţiuni, modelând comportamentul, alcătuind sâmburele din care se va ivi o izbândă sau o înfrângere. Se poate afirma că simbolurile revelează voalând şi voalează revelând.
Felul în care au luat naştere simbolurile, modul în care acestea s-au dezvoltat şi au fost interpretate constituie astăzi subiectul de studiu pentru numeroase discipline: istoria civilizaţiilor şi a religiilor, lingvistica, antropologia culturală, critica de artă, psihologia, medicina, marketingul, publicitatea, politica. Din ce în ce mai multe lucrări au apărut pe teme ce pun în lumină structurile imaginarului şi funcţia simbolizantă a imaginaţiei. Astăzi nu mai pot fi ignorate realităţi ale căror impact este atât de puternic.
Dar... cu toate că simbolurile sunt atât de mult studiate în exterior, omul nu simte atunci când, chiar el, devine un simbol viu prin care se manifestă diferite energii arhetipale, cosmice.
Toate ştiinţele referitoare la om se întâlnesc în drumul lor cu anumite simboluri, fiind astfel nevoite să-şi conjuge eforturile pentru a putea descifra enigmele acestora, deoarece doar astfel vor putea să mobilizeze întregul potenţial de energie deţinut de fiecare în parte. Se spune că trăim într-o lume plină de simboluri, dar mai corect ar fi să spunem că lumea simbolurilor trăieşte şi este foarte vie în noi, asteptând,plină de răbdare ca noi să-i înţelegem adevăratele valenţe.
Gândirea simbolică se află la polul opus gândirii ştiinţifice, procedând nu prin reducerea multiplicităţii în unitate, ci prin proiectarea explozivă a unităţii spre multiplicitate. Simbolurile pot fi atemporale, universale, înrădăcinate profund în structurile imaginaţiei fiinţelor umane, dar semnificaţia simbolurilor diferă adesea în funcţie de indivizi şi societăţile umane în care aceştia trăiesc.
Simbolul are o anumită dinamică ce trebuie să fie proprie mediului cultural al unei societăţi şi determinându-i rolul hic et nunc- de adună şi susţine. Simbolul este novator, deoarece nu se mulţumeşte să provoace rezonanţe, ci ne invită la o transformare profundă, iar fiinţa umană care ajunge să cunoască semnificaţia profundă a simbolului suferă o transformare ontologică a întregii sale existenţe. Simbolul acţionează asupra structurii mentale, fiind mai mult decât un simplu semn, deoarece ne conduce dincolo de semnificaţie în profunzimile subconştientului nostru.

luni, 18 iulie 2011

A innebunit lumea?


Suedia impune sodomia în grădiniţele de copii

* 28.iun.2011
Civilizaţia occidentală iarăşi oferă un exemplu de degradare morală.
După ce a legalizat adopţia copiilor de către cuplurile homosexuale, Suedia a mers şi mai departe.
În multe din grădiniţele suedeze şi-au făcut apariţia aşa numiţii „pedagogi ai gender-ului”, aceste persoane au misiunea să ajute educatorii în identificarea copiilor ce se cred a fi băieţei sau fetiţe şi sesizează deosebirile între genuri. Aceşti copii urmează a fi reeducaţi.
În Stockholm a fost deschisă o grădiniţă, pentru copii cu vârsta între 1 şi 6 ani, în 2010, grădiniţa este finanţată din bugetul de stat şi poartă numele „Egalia”. Directoarea acestei grădiniţe nu ascunde că scopul ei este „cultivarea înclinaţiei către homosexualitate”.
În această grădiniţă nu există nici fetiţe nici băieţei, educatorii au exclus din limbajul lor pronumele „el” şi „ea”. În suedeză „el”- han, „ea”- hon au fost înlocuite cu termenul hen, un cuvânt inexistent în suedeza literară însă folosit în jargonul sodomit.
Se acordă foarte multă atenţie cărţilor, jucăriilor precum şi formelor şi culorilor tuturor obiectelor folosite în calitate de material didactic, pentru ca nu cumva ele să trezească ”stereotipurile de gender” adică conştientizarea genului.
De exemplu sunt strict interzise poveştile despre Alba ca Zăpada sau Degeţica, în schimb toată ziua le sunt citite copiilor poveşti ca cea despre două girafe de gen masculin ce sufereau mult din cauza că nu erau în stare să conceapă copii până în momentul când au găsit un ou de crocodil abandonat.
Marea majoritate a cărţilor în această grădiniţă conţin povestioare despre cupluri sodomite, părinţi solitari şi copii orfani. Toate păpuşile în această grădiniţă reprezintă nişte creaturi al căror gen nu poate fi determinat, însă este cert că aparţin rasei negroide.
Ţin să menţionez că Suedia este membră UE din anul 2005 şi stat ce a aderat la Spaţiul Schengen, 75% din populaţia ţării se declară adepţii ai luteranismului.
Ceva timp în urmă am scris despre intenţia Consiliului Europei de a exclude din actele oficiale cuvintele „mama” şi „tata”. Obiectivul UE privind sodomizarea (pervertirea homosexuala) populaţiei este evident.
( http://www.sodermalmsforskolor.se/egalia/extern/genuspolicy.htm )
( http://www.lifesitenews.com/news/gender-madness-swedish-pre-school-bans-him-and-her )


Atentie! Nu e "nebunie". E abjectie premeditata !
Consiliul Europei va exclude din actele oficiale cuvintele “mama “ şi “tata”

Consiliul Europei planuieşte să excludă din actele oficiale cuvintele “mama” şi “tata”. După părerea membrilor Consiliului Europei aceste cuvinte “poartă un caracter discriminatoriu ce înjosesc femeile” scrie ziarul german Die Welt.
În rezoluţia adunării parlamentare a Consiliului europei se spune că modelul de gospodină este o viziune tradiţională care îi este impusă femeii şi acest fapt împiedică procesul de instituire a egalităţii totale intre indivizii societaţii.
Propunerea de a elimina cuvintele “mama” şi “tata” a fost înaintată iniţial de către Doris Stump, reprezentanta Partidului Socialist din Elveţia. Ziarul german Bild citează din adresarea ei către membrii Consiliului Europei :” Femeile să nu fie înfăţişate ca fiinţe pasive şi de categoria a doua, mame si obiecte sexuale”.
Elveţia în cazul dat este un exemplu în folosirea unui “lexic politic corect” . Funcţionarii acestui stat evită cuvintele “mama” şi “tata “ înlocuindu-le cu “unul din părinţi” sau mai rar ”părintele”.
De luat aminte că acest nou atac asupra familiei şi valorilor tradiţionale organizat de către apologeţii fundamentalismului democratic , are loc pe fondul impunerii sodomiei în toate sferele vieţii Occidentului democratic.
Homosexualii primesc dreptul de a adopta copii, transformandu-i în semenii lor. Ei nu numai că devin miniştri şi preşedinţi, dar îşi declară deschis şi îşi manifestă în public perversiunile lor sexuale şi prin intermediul legislaţiei impun peste tot sodomia sub masca toleranţei, democraţiei şi respectării drepturilor omului.
În paralel, dreptul la o familie normală, omenească şi relaţiile omeneşti fireşti treptat devin niste “relicve ale trecutului întunecat”.

luni, 11 iulie 2011

Legenda Rudraksha-ei- traditia hindusa








Textele Vedice ne vorbesc despre diferite cirsumstante prin care au fost create fructele Rudra.
Personajul principal şi unificator al tuturor poveştilor este Shiva, Eternul Masculin, dar şi puterea Dumnezeiasca a eternului ciclu al Creaţiei, Menţinerii si distrugerii.
Rudra este unul din numele sub care este cunoscut Shiva. Shiva Purana ne spune că, la un moment dat Shiva a intrat, pentru o perioada lunga de timp, in meditatie profunda pentru a amplifica bunastarea tuturor fiintelor vii. Dupa ce a revenit din starea de meditatie, ochii i-au lacrimat iar lacrimele au coborat pe pamant, luand forma unor seminte care mai tarziu au dat nastere copacului Rudraksha.
O altă povestire ne spune despre un demon numit TripuraSur care ajunsese să fie atât de puternic încât toti zeii se temeau de puterea lui. Acest demon işi folosea intr-un mod malefic puterea, chinuind fiintele nevinovate. Zeii au cerut ajutorul lui Shiva pentru a opri răul şi suferinţa provocate de acest demon. Shiva a decis, pentru a nimici demonul, să folosească cea mai puternica si distructiva arma a sa, Aaghor. Gândindu-se la ce efecte devastatoare va genera acestă armă, Shiva a fost cuprins de compasiune şi lacrimi, care se curgeau şuvoi din ochii lui şi care cădeau pe pământ. Mama natura a invelit aceste lacrimi, iar acestea, mai tarziu, au dat nastere la pomul numit Rudraksha.
O alta povestire spune că atunci când Shiva a iesit din meditatie i se scurgeau lacrimi din ochi, realizand cat de multa suferinta exista in lume. Lacrimile lui, odata ajunse pe pamant lacrimile au germinat in niste seminte magice ce au dat nastere arborelui numit Rudraksha. Se mai spune că semintele de Rudraksha contin toate secretele evolutiei cosmice.
Întotdeauna, Zeul Shiva este infatisat simbolic ca purtând rozarii din fructe de Rudraksha la gat, maini si picioare. Din acest simbolism provin toate semnificatiile religioase, spirituale, medicinale si metafizice ale Rudraksh-ei, prin aceasta subintelegandu-se contributia lor pe calea iluminarii si eliberarii spirituale.
După ce au fost scrise aceste povestiri, toti yoghinii devotati lui Shiva au inceput să poarte aceste rozarii. Scrierile hinduse - Shivamaha Purana, Shreemaddevibhagwat, Padma Purana, Linga Purana, Ashtamalikopnishad, Nirnayasindhoo, Mantramaharnava, Mahakaal Sanmhita, Rudrakshajabalopnishad, Vrihajjabalopnishad, Shivaswarodaya si Sarvollastantra ne dezvaluie cum Shiva a trecut peste limitările castelor şi a binecuvantat pe toti membrii tuturor castelor, dăruindu-le aceste mărgele pentru a fi purtate in scopul obţinerii bunăstării materiale şi spirituale. Există credinţa, de asemenea, în faptul că dacă o persoană întâlneste moartea in timp ce poarta aceste mărgele, din seminte de Rudraksha, el sau ea va atinge în mod sigur starea de eliberare spirituală de toate pacatele de care era legat pana atunci.
În anii 1960, proprietatile margelelor de Rudraksha au fost evidentiate de catre un grup de cercetatori condus de Dr. Subas Rai, doctor la Institutului Tehnologic din cadrul Universitatii din Benares – India. Studiile doctorului Rai au demonstrat, asa cum este menţionat si in vechile scripturi, că fructele de Rudraksha posedă puternice proprietati electromagnetice, paramagnetice si inductive, de aici provenind puterea lor vindecătoare.

Proprietatile biomedicale ale Rudraks-ei
Proprietati electrice – Capacitatea de a emite fine impulsuri electrice şi vibratii inductive si proprietatea de a se comporta ca un dielectric (condensator), adica este capabila sa inmagazineze energie electrica.
In cadrul corpului uman, sistemele nervoase: central, autonom, simpatic si parasimatic pot fi considerate un circuit bio-electric foarte complex.
Sângele este constant pompat de inima, circulatia sangelui are loc in vasele sanguine, transmiterea impulsurilor in cadrul celor 5 simturi, continua miscare a neuronilor si a neurotransmitatorilor din creier si din sistemul nervos cerebral, genereaza impulsuri electrice. Acest fenomen poarta numele de Bioelectricitate. Cursul curentului bioelectric faciliteaza transmiterea informatiilor din creier spre diferite parti ale corpului si inapoi. Tot ceea ce percepem cu ajutorul simturilor fizice depinde de curgerea subtila a curentului bioelectric. Aceasta curgere este posibila datorita polarizarii diferite a partilor corpului si a diferitelor nivele energetice. Atata timp cat curgerea energiei bioelectrice este libera si constanta corpul functioneaza normal si avem senzatia de bine, de control.
Exista si un al treile element pe langa circuitele electrice ale corpului si creierului, mintea. Orice activitate care produce stress sau neadaptare poate dezechilibra functionarea normala al circuitului bioelectric fizic si mental.
Rozariile de Rudraksa se comportă ca o ancora de stabilizare a campului bioelectric al corpului uman. Proprietatile bilelor de Rudraksha se pot fi regăsi în cele ce urmează:
1) Rezistenta electrica – bilele de Rudraksha au o anumita capacitate de rezistenţă electrică în functie de numarul de Mukhi sau fatete. Aceasta rezistenta este masurata in Ohmi. Cand aceste bile opun rezistenta impulsurilor biolelectrice din corp, o intensitate specifica a curentului este generată in functie de factorul de rezistenta. Aceasta actioneaza la unison cu bataile inimii, dinamizandu-le si trimitand impulsuri specifice catre creier. Aceste impulsuri stimuleaza anumite componente chimice ale creierului, in acest mod facandu-ne sa ne simtim mai bine, mai increzatori, mai echilibrati si mai plini de energie.
2) Proprietatile dielectrice (de condensare) – bilele de Rudraksha au proprietatea de a inmagazina energie electrica. Aceasta capacitate are rolul de a stabiliza si echilibra curentul bioelectric al corpului uman si este de foarte mare ajutor in controlarea hiperactivitatii, palpitatiilor si in reglarea batailor inimii. Datorita stresului cauzat de activitatile intense, inima bate mai tare, iar activitatea hormonilor si a sistemului nervos creste. Ca rezultat, magnitudinea campului bioelectric creste. Rudraksha are rolul de a inmagazina energie bioelectrica in exces, readucand astfel activitatea bioelectrica la normal.
3) Proprietatile inductive – bilele de Rudraksha au proprietati magnetice permanente. Prin observare s-a constatat ca acestea emit vibratii de inductie cu diferite frecvente masurate in Henry (volt secunda/amper). Aceste este cel mai probabil motivul pentru care oamenii au constata o stare de bine chiar si atunci cand bilele de Rudraksha nu le ating pielea.
4) Proprietatile magnetice – bilele de Rudraksha au atât proprietati paramagnetice cât si diamagnetice. Suntem constienti de puterea vindecatoare a magnetilor, deoarece vindecarea cu ajutorul magnetilor a devenit foarte cunoscuta in perioada contemporană, iar toti cei care au ajuns sa foloseasca magnetii pentru a se vindeca s-au bucurat de proprietatile lor profund benefice. Bilele de Rudraksha detin majoritatea proprietatilor magnetilor dar sunt incomparabile cu magneţii, într-un singur aspect, îşi modifică singur polaritatea sau proprietatea polaritatii dinamice.
Adesea, experimentăm o stare de disconfort datorita proastei circulatii a sângelui. Fiecare celula din sange împreună cu venele si arterele sunt incarcate pozitiv sau negativ. Magnetii, la randul lor, sunt bipolari având un plus si un minus. Când magnetii sunt pozitionati pe diferite parti ale corpului, polii opusi ai magnetilor si cei ai celuleor sunt atrasi în acele direcţi, astfel se creaza o expansiune a vaselor. Arterele si venele se dilata si faciliteaza trecerea libera a fluxului sanguin. Atunci cand exista un flux sanguin continuu si curat, majoritatea problemelor de sanatate vor trece de la sine în mod automat iar noi vom avea o stare de rejuvenare, de bine.
La magneti polaritatile sunt fixe. Cand magnetii sunt pozitionati pe diferite parti ale corpului deblocheaza numai anumite portiuni ale venelor si arterelor unde exista o polaritate potrivita, de aici înţelegând că o vindecare si o incarcare completa la nivelul sangelui nu poate avea loc. Chiar si asa ne vom simti bine datorita procesului de vindecare, dar este bine cu toate aceste putem merge si mai departe prin utilizarea bilelor de Rudraksha.

Proprietatea polaritatii dinamice – Rudraksha are capacitatea de a-si schimba polaritatea. Aceasta proprietate miraculoasa este numita Diamagnetism. Diamagnetismul este termenul definit prin proprietatea oricarui material de a avea proprietati magnetice temporare in prezenta unui camp magnetic extern. Polaritatea sarcinii induse este opusa celei induse de campul magnetic extern. Circulatia sanguina si si ritmul cardiac induc in mod automat un camp magnetic in jurul corpului, cu precadere in zona inimii. Bioelectricitatea da nastere biomagnetismului in functie de polaritatea indusa de campul magnetic. Bilele de Rudraksha isi creaza polaritatea care este opusa polaritatii campului inductoriu. Ca rezultat vasodilatatia arteriala si venoasa este mult mai mare si mai extinsa decat in cazul magnetilor obisnuiti. Multe scrieri mentioneaza de puternice proprietati gereatrice ale bilelor de Rudraksha. Acest fapt este datorat in principal diamagnetismului, proprietatile vindecatoare ale bilelor de Rudraksha fiind cu mult superioare decat cele ale magnetilor.

Rudraksha si Astrologia
In concordanta cu spusele yoghinilor si astrologilor, bilele de Rudraksha deţin influente profund benefice deoarece anuleaza rezonantele negative ale planetelor, adică ale aspectelor planetare neamornioase din astrogramă. De obicei, pietrele pretioase si semipretioase sunt folosite în astrologia esoterica pentru a anula efectele planetare nefaste, iar daca nici acestea nu au efect este mai mult decat recomandat sa purtam colierele de Rudraksha. In acesta caz nu se va produce doar o anulare a efectelor planetare nefaste ci vom deveni adoratorii preferati ai lui Shiva.
Rudraksha cu 5 fatete (mukhi) il reprezinta pe Rudra Kalagni, iar Jabaloupanishad le infatiseaza ca fiind reprezentarea unui aspect al Zeului Brahma.
Aceasta forma de Rudraksha este des folosita şi apreciată de catre persoanele care vor să se descopere pe sine, care vor sa-si reveleze Sinele Suprem Atman.
Rudraksha cu 5 fatete, mukhi, este de obicei folosita in coliere de cate 108 bile care sunt purtate pe corp si cu care sunt rostite mantre si rugaciuni. Are efect asupra chakrelor principale si aduce pace si sanatate. Anuleaza efectele negative ale aspectîrii planetei Jupiter.
Rudraksha cu 5 fatete, mukhi, regleaza tensiunea si vindeca afectiunile cardiace vindecă afectiunile ficatului, diabetul, obezitatea, problemele digestive, lenea si problemele de la nivelul soldurilor si picioarelor.
Se spune ca daca o persoana lasa 3 bile de Rudraksha intr-un pahar cu apa pana dimineata, dupa care bea apa pe stomacul gol, se va vindeca de orice problema legata de tensiunea arteriala.

Asocieri
Simbol: Shiva
Planeta guvernatoare: Jupiter
Recamandata pentru: maduva osoasa, ficat, rinichi, picioare, coapse, urechi, obezitate si diabet.
Mantra asociata: Om Hreem Namah, Om Namah Shivaya
Ritual de încărcare: Şiragul de Rudraksha se va pune la gât, în mod ritualic, după ce, în prealabil, a fost atins de statuia lui Shiva Nataraja sau de reprezentarea simbolică a lui Shiva Linga, într-o stare de interiorizare profundă în care se va emite mantra prezentată anterior.


Cine doreste sa achizitioneze poate suna la - 0745310844 sau 0727673787, de unde va primi si alte detalii.