joi, 4 august 2011

TABLITELE DE SMARALD ALE LUI HERMES TRISMEGISTUL (THOTH, ATLANTUL)
Istoria tablitelor tradusa in urmatoarele pagini pare ciudata si trece dincolo de credintele oamenilor de stiinta moderni. Vechimea lor este incredibila (36 000 ani i.H.). Cel care a scris-o este THOTH, un preot-rege atlant care a fondat o colonie in Egiptul antic dupa scufundarea tarii-mama, Atlantida.
El este cel care a construit Marea Piramida din Ghizeh, în mod eronat atribuita lui Keops. In aceasta el a incorporat cunostintele intelepciunii antice si tot acolo a pus la pastrare in siguranţă inscrisuri si instrumente din vechea Atlantida. Cand a sosit timpul sa paraseasca Egiptul, a ridicat Marea Piramida deasupra Marii Săli din Amenti. Acolo a depozitat documentele şi a desemnat pe cei mai de încredere oameni ai săi să le păzească.
Mai tarziu, descendentii acelor paznici au devenit preotii Piramidei, cei care l-au zeificat pe Toth declarandu-l Zeul Intelepciunii. Conform legendei, Sala din Amenti a devenit "lumea de dincolo", sala zeilor, pe unde trecea sufletul pentru judecata de dupa moarte.
În ultimele secole, spiritul lui Thoth a trecut în corpurile oamenilor în maniera descrisă de tabliţe. El s-a incarnat de trei ori, ultima oara fiind cunoscut ca HERMES TRISMEGISTUL- de trei ori născutul. In timpul acestei încarnări a lăsat documentele cunoscute de catre ocultistii moderni sub numele de "Tăbliţele de Smarald", o prezentare mai tarzie si cu mult mai saraca a enigmelor lumii antice.
In continuare este descrisa infatisarea tablitelor:
Sunt 12 tablite din smarald verde, facute dintr-o substanţă transmutată alchimic. Sunt foarte rezistente la orice element şi substanta. Mai exact structura atomica si celulara fiind fixa ea nu permite nici o schimbare.
Din aceasta cauza tablitele contrazic legea ionizarii referitoare la corpurile fizice. Pe ele sunt gravate caractere din vechea limba atlanta. Acestea reactioneaza la undele cerebrale emise de creierul celui ce citeste, eliberand vibratia mentala asociata in mintea cititorului. Tablitele sunt prinse intre ele cu inele facute dintr-un aliaj de culoarea aurului, suspendate de o tija din acelasi material Pe intelepciunea continuta in aceste tablite se bazeaza misterele stravechi. Pentru cel ce citeste cu mintea si ochii deschisi, înţelepciunea personala se va multiplica de 100 de ori.

Deci, un limbaj care poate fi înţeles de oricine, compus din semne străvechi care acţionează direct la nivel de subconştient – adică paralimbaj, adică SIMBOLURI.
Mai mult, întreaga tradiţie ALCHIMICĂ se bazează pe SIMBOLURI, existând o carte MUTUS LIBER, care conţine DOAR SIMBOLURI.
În continuare, prezentarea acestor tăbliţe:
Căutarea omului în dorinţa de a înţelege legile care-i guvernează viaţa este nesfârşită. Cu toate acestea, el nu a reuşit să treacă de valul care apără planurile superioare de viziunea lui materiala asupra vietii şi Adevarului. Adevărul este gata sa fie asimilat de către cei care-şi lărgesc propria viziune intorcandu-se catre ei insisi si nu căutând în afara lor Adevărul.
În liniştea simţurilor materiale se găseşte cheia Înţelepciunii. Cel ce vorbeste nu stie; cel ce stie nu vorbeste!
Legile supreme nu pot fi rostite. Ele există ca o entitate pe căile care transced toate simbolurile sau cuvintele din lumea materiala. Simbolurile nu sunt decât nişte Chei(ale Cunoaşterii) cu care se deschid uşi ce conduc spre Adevăr.
De multe ori, uşa nu poate fi deschisă deoarece cheia pare atât de măreaţă încât lucrurile care se află în spatele ei nu pot fi văzute.
Dacă reuşim să înţelegem că toate Cheile(Cunoaşterii), toate Simbolurile materiale sunt manifestări, prelungiri ale unei Legi Supreme si a Adevărului, ne vom dezvolta o viziune ce ne va permite sa trecem dincolo de văl.
Toate Universurile se misca conform unei Legi. Legea care guvernează mişcarea Planetelor nu este mai imuabila decat Legea care guverneaza manifestarea omului in aceasta lume. Ea este Legea responsabilă de de formarea omului ca fiinţă materială.
Măretul scop al tuturor şcolilor iniţiatice din toate timpurile a fost să dezvăluie functionalităţile Legii care leagă omul material de omul spiritual. Cel care aspiră la cunostinte elevate trebuie sa-si dezvolte latura Intelectuală, dar şi cea afectivă, a firii lui pentru a-şi întări credinţa că poate să-şi concentreze toate forţele fiinţei lui către şi in planul pe care-l doreste.
Marea căutare a Luminii, a Vieţii şi a Iubirii începe în primul rând din planul material. Condusă către planul ultim, scopul ei final este fuziunea completa cu Conştiinţa Universala. Aşezarea fundaţiei in planul material este primul pas. Abia apoi vine şi scopul suprem al realizării spirituale.
In paginile urmatoare se ofera o interpretare a tablitelor de smarald şi a înţelesurilor lor secrete. In mesajul lui Thoth sunt ascunse multe sensuri care nu transpar la suprafaţă cu uşurinţă. Lumina învăţăturii va deschide noi perspective de intelegere.
"Citeşte şi Fii întelept" doar dacă Lumina conştiinţei tale trezeşte în tine înţelegerea care este o calitate înnăscută a sufletului!

Şi din Tăbliţele de Smarald:
Cel ce nu respectă Legea va fi pedepsit, căci doar prin Lege se eliberează oamenii.
Ascultă-ţi inima cât mai mult. Şi sufletul se va bucura.

Respectă Legea, căci totul e Lege. Nu căuta ce nu ţine de Lege, căci aşa ceva există doar în iluzia simţurilor.
Gândeşte-te cu mare atentie la Simbolurile pe care ţi le-am dat. Chei sunt ele, deşi sunt ascunse oamenilor.

Descoperă în Simbolurile pe care ţi le-am dat, lumina pe drumul ce porneşte din viaţă şi se termină în viaţă.

Află, omule, că tot spatiul este supus Ordinii. Doar prin Ordine poţi fi Una cu TOTUL. Ordinea si echilibrul sunt Legile Cosmosului. Respecta-le si vei fi Una cu TOTUL.

Dar ascultă, omule, avertismentul meu:
Lumina vine doar la cel ce cauta.
Dificila e calea ce duce la ÎNŢELEPCIUNE,
Dificilă e calea ce duce spre LUMINĂ.
Piedici multe vei găsi în calea ta.
Şi mulţi munţi de căţărat spre LUMINĂ.
Să ştii, omule, că cel ce va razbi, se va elibera de calea Luminii.
Căci trebuie să ştii, omule, că în cele din urmă lumina trebuie să răzbată
Iar întunericul si noaptea sa fie izgonite de Lumină.

Doar prin cunoaştere poti răzbate.
Doar prin înţelepciune poţi spera să te eliberezi.
Cunoaşterea aduce înţelepciune iar înţelepciunea, Putere.
Desăvârşeşte-te şi vei avea putere asupra tuturor lucrurilor.

Sa stii, omule, ca tu esti intruchiparea tuturor lucrurilor.
Doar ca acest lucru a fost uitat, pierdut cand omul a fost inrobit,

Afla, omule, ca tot ceea ce exista
E doar o reprezentare a lucrurilor si mai marete care vor veni.

Învăţătura a existat de-a lungul epocilor;
Nu a fost niciodata schimbata, desi a fost ingropata in intuneric;
Nu s-a pierdut niciodata, desi a fost uitata de om.

Cauta cheia catre timp-spatiu, si vei deschide poarta.
Sa stii ca prin spatiu-timp Constiinta exista cu siguranta.
Desi e ascunsa invataturii noastre ea exista totusi de-a pururi.
Cheia catre lumile din interiorul tau se gaseste doar in interiorul tau.
Căci omul e poarta misterelor si cheia care este Una cu Unul.

Află, tu THOTH, ca VIAŢA nu e decât CUVÂNTUL FOCULUI.
VIATA pe care o tot cauti nu e decat CUVANTUL din Lume ca un foc.
Cauta calea spre CUVANT iar Puterile vor fi cu siguranta ale tale.

Ascultati, copii mei.
Magia este Învăţătură şi nu e decât Lege.
Nu va temeti de puterea din voi caci ea se supune Legii ca si stelele de
pe cer.
Sa stiti ca fara invatatura Întelepciunea este magica si nu vine din Lege.

Ceea ce este sus este şi jos.
Caci totul nu e decat o parte a Unicitatii care sta la baza Sursei Legii.Inainte de a ma intoarce in Salile din Amenti, trebuie sa te invat
Secretul secretelor
Cum si tu te poti ridica spre Lumina.
Pastreaza-le si pazeste-le,
Ascunde-le in simboluri,
Astfel incat profanul sa rada si sa renunte.
In orice zona, da forma secretelor.
Fă calea să fie dificil de parcurs.
Astfel cei slabi si nehotarati vor fi respinsi.
Astfel secretele vor fi ascunse şi păzite,
Păstrate până când roata se va întoarce.

Acestea sunt câteva secvenţe din Tăbliţele de Smarald, în care găsim relaţii referitoare la SIMBOL, dar şi deja celebra Lege a ANALOGIEI, prin care putem înţelege mai bine valoarea SIMBOLULUI- Ceea ce este sus este şi jos. Caci totul nu e decat o parte a Unicitatii care sta la baza Sursei Legii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu