miercuri, 11 mai 2011

APA ŞI SIMBOLISMUL APEI
Apele simbolizează totalitatea latenţelor; ele sunt matricea tuturor posibilităţilor de existenţă, neistovit prea plinul nemanifestului, al pre formalului. Apele sunt temeliile întregii lumi; ele alcătuiesc esenţa vegetaţiei, ele sunt elixirul nemuririi, asemenea amritei; ele asigură viaţa lungă, forţă creatoare şi sunt principiul tuturor tămăduirilor, conform filosofiei indiene (Catapatha Brāhmana, Rig – Veda, Atharva – Veda).

Apa este un lichid incolor care ne permite să vedem culorile curcubeului. Nu are formă, dar dă formă tuturor lucrurilor şi fiinţelor. Are milioane de ani, însă, cu toate acestea, ea poate să se regenereze permanent. Ea se află la baza începutului şi sfârşitului fiecărui ciclu de viaţă şi de istorie.
Apa asigură un schimb constant între Pământ şi toate celelalte planete din Univers. Fiecare picătură este un microcosmos al universului, purtând informaţii din timpuri străvechi şi din lumi pe care noi, de cele mai multe ori, nu putem să le înţelegem încă.
"Apa este momentul Universului cel mai apropiat de simbolul feminin, acolo fiecare substanta lasa o amprenta, care se transformă în memorie...Apa pastreaza formele, le dilueaza, le transforma si ne "aminteste" de continuitatea Naturii..."
Contactul cu apa implică întotdeauna regenerarea: pe de-o parte, pentru că disoluţia este urmată de o nouă naştere, pe de altă parte, imersiunea fertilizează şi sporeşte potenţialul de viaţă şi de creaţie.
Apa conferă o nouă naştere printr-un ritual iniţiatic, ea vindecă printr-un ritual magic, asigură renaştere post-mortem prin ritualurile funerare.
Apa este esenţa vieţii, ea este purtătoarea vieţii prezente, a seminţelor vieţii viitoare şi a memoriei vieţii trecute în curgerea sa. Ea este mediatorul dintre viaţă şi moarte, dintre fiinţă şi nefiinţă, dintre sănătate şi boală, dar se pare că undeva de-a lungul anilor, noi am pierdut legătura cu această substanţă tainică şi susţinătoare de viaţă. Ea apare ca lichid, sub formă de vapori sau în stare solidă. Ea se află pretutindeni şi în orice. Apa deţine cheia sănătăţii noastre şi noi deţinem cheia sănătăţii apei.
Elementul APĂ reprezintă gândirea, senzaţia, intuiţia, sentimente, emoţiile, subconştientul, inconştientul, afectivitatea, arta, dragostea, frumuseţea, emotivitatea, dăruirea de sine, generozitatea, inspiraţia, credinţa, mediumnitatea, pasivitatea, sociabilitatea, receptivitatea, oglindirea, spiritul de sinteză.
Apa susţine mecanismele gândirii, prin opoziţie cu intelectul care traduce universul vizibil, şi care nu e decât un ordinator energetic, relevând astfel Elementul Pământ. Toate mecanismele elementului Apă provin din inconştient, din instinct. Acesta îl pune pe om în contact emoţional cu mediul său vital. Planeta asociată lui este Luna, regina lumii psihice, după care vin apoi Neptun şi Venus. Prin urmare, găsim la acest Element conceptele de religie, credinţă, dăruire şi recepţie spontană. Apa urmează calea dictată de pulsiunile sale – iubeşte, detestă, se dăruieşte, se retrage fără a-şi expune motivele, fără raţionament. Respinge analiza, fiind tipic afectivă.
Apa este, de asemenea, simbolul energiilor inconştiente, al puterilor nedesluşite ale sufletului, al motivaţiilor secrete şi necunoscute. Apa simbol al spiritului încă inconştient, cuprinde în ea conţinutul sufletului pe care pescarul încearcă să-l readucă la suprafaţă şi care va fi hrană, peştele fiind un animal ce simbolizează hrana psihică.
Apele reprezintă temelia întregii lumi, ele sunt elixirul nemuririi. Apa este pusă în legătură directă cu Luna, la fel precum focul este pus în legătură cu Planeta Marte, iar pământul este pus în legătură cu planeta Saturn.
Ritmurile lunare şi acvatice sunt orchestrate de acelaşi destin, ele fac posibilă apariţia şi dispariţia periodică a tuturor formelor, ele conferă devenirii universale o structură clasică.
NU TREBUIE SĂ UITĂM CĂ 90% DIN CORPUL NOSTRU ESTE ALCĂTUIT DIN APĂ, IAR ŞTIINŢA A DOVEDIT CĂ GÂNDUL ARE O INFLUENŢĂ COVÂRŞTOARE ASUPRA APEI.
DACĂ GÂNDUL ARE O INFLUENŢĂ ATÂT DE MARE ASUPRA APEI OMUL TREBUIE SĂ-ŞI IMAGINEZE CE PUTERE ARE GÂNDUL ASUPRA SA.
Apa dobândeşte sensul de eternitate, iar cel ce va bea din apa vie a înţelepciunii va avea acces la nemurire. Apa vie, apa vieţii se prezintă ca un simbol cosmogonic. Ea este o poartă spre veşnicie deoarece purifică, vindecă şi întinereşte.
Apa a fost privită adeseori ca fiind legătura dintre cele 5 niveluri ale existenţei umane: fizic, vital, emoţional; ea este lichidul tainic vital ce permite energiilor vitale să curgă liber. Fără o apă sănătoasă în trupul nostru, nu putem fi sănătoşi.
Ea este o misterioasă creatură vie ce permanent hrăneşte întreaga viaţă. Apa este un puternic transmiţător, mediator şi chiar producător de energie. Ea are abilitatea de a lega, transforma şi capta elementele fizice şi forţele energiei subtile şi operează atât la nivel fizic cât şi la nivel spiritual.
Simbol cosmogonic, receptacolul tuturor germenilor, apa devine substanţa prin excelenţă magică şi medicinală; ea vindecă, întinereşte, asigură tinereţea şi viaţa veşnică. Prototipul ideal al apei este apa vie. Apa vie, fântânile reîntineririi, apa vieţii sunt formulele aceleiaşi realităţi metafizice şi religioase; în apă rezidă viaţa, vigoarea şi eternitatea.
Ştiinţa începe în prezent să recunoască niveluri ale unor energii mai subtile precum câmpurile electromagnetice ce ne înconjoară, frecvenţe ale energiei ce curge prin corpurile noastre, vibraţii ce influenţează procesele vieţii noastre. Aşa cum vieţile trecute ale apei influenţează viaţa sa prezentă, interpretările trecute ale puterilor apei ne oferă cheile pentru o înţelegere a prezentului.
Aşa cum credinţele vechi pot să influenţeze practicile moderne, tot aşa ştiinţa şi sacrul pot să conlucreze în aceeaşi direcţie. Noi cercetări de ultimă oră arată modul în care apa stochează şi apoi transmite energie şi, în această direcţie, savanţii au dovedit deja că apa sacră sau, altfel spus, cu reale proprietăţi tămăduitoare este mult diferită de celelalte ape din punct de vedere al structurii ceea ce se reflectă în calitatea acesteia.
S-a ajuns să se cunoască faptul că poate să existe şi o misterioasă comunicare bilaterală între acest fel de apă şi cei care caută vindecarea: prin urmare, dacă proiectăm gânduri intense de iubire asupra apei, aceste aspect o influenţează profund.
Diversele terapii se folosesc de efectul benefic al apei. Indiferent că este vorba de înot, talazoterapie sau gimnastică acvatică, apa ne relaxează muşchii, ne vitalizează, ne purifică şi ne hidratează pielea.
Baia în mare ne conferă o stare de bine, de fericire, iar plimbările pe malul mării cresc tonusul vital, senzual şi erotic. Atunci când suntem pe malul unei ape şi privim atenţi la ea simţim, cum gândurile noastre se liniştesc şi intrăm în stare meditativă fără nici un efort. De aceea în tradiţiile orientale se spune adesea –să fii precum apa. Şi pentru acesta vă invit să citiţi Siddharta a lui Herman Hesse.

În Feng Shui, apa are, de asemenea, un rol foarte important. Ea simbolizează bogăţia şi bunăstarea, iar acesta este motivul pentru care în restaurantele chinezeşti vedem, adesea, câte un acvariu cu peşti. Experţii în Feng Shui ne sfătuiesc să amenajăm în colţul bogăţiei, ce se află privind de la uşa de la intrare, în partea stângă, o mică fântână de cameră, un acvariu, sau imaginea unei cascade. Se spune că, dacă această zonă a bogăţiei este activată, ea aduce bunăstare şi fericire.
Şi dacă tot am început să vorbim despre tradiţia orientală, haideţi să ne întoarcem la informaţia care spunea că organismul nostru conţine 80 % apă şi la maeştrii taoisti care au creat, acum mii de ani, sisteme complete de educare a apei, prin intermediul cărora sa se poată intra in structura cea mai intima a organismului.
In acest mod, ei au reusit sa faca restructurari până la nivel genetic, implementând diverse calitaţi şi proprietăţi fiziologice, psihologice sau spirituale (purificarea corpului, mărirea imunitatii, longevitatea, cultivarea caracterului, creşterea capacităţii creierului, creşterea capacităţii de decizie şi a înţelepciunii). Ei au dezvoltat o gamă largă de instrumente de lucru în lumea spirituală, creând mecanisme precise de receptionare a informaţiilor.
Apa vie înseamnă mai mult decât apa energizată deoarece cuprinde, pe lângă, informaţiile recepţionate din energia Universală şi un program inteligent de incarcare a memoriei moleculelor, a ADN-ului si a celulelor din corp cu informatii de prim rang la toate nivelurile. Astfel, se poate spune ca apa vie poate fi utilizată pentru eliminarea energiei negative, a bolii, a ghinionului şi a esecului, din corpul uman înlocuind-o cu energia benefică si informaţia pură şi proaspătă a sănătăţii si longevitătii.
STIINTA CONFIRMA că omul are nevoie sa consume neaparat in fiecare zi o anumita cantitate de apa pentru a preveni deteriorarea organismului prin deshidratare, ca si imbatranirea prematura. In acest mod, triptofanul - conductorul si supraveghetorul principal al starii de sanatate a corpului - impreuna cu neurotransmitatorii derivati (serotonina, triptamina si melatonina) sunt intr-o cantitate suficientă pentru a regla toate funcţiile corpului.
• În concluzie, calitatea apei influenţează calitatea vieţii oamenilor,gândul cu care este impregnat apa influenţează sănătatea ta. – EŞTI FORŢA VIE A GÂNDULUI TĂU! BEA DIN APA VIE IMPREGNATĂ CU SĂNĂTATE!!! – APA este o sursă tainică A SĂNĂTĂŢII TALE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu